30 mei: Van Los Angeles Lax naar Amsterdam Schiphol
Na een relaxte dag op het prachtige strand van Santa Monica hebben we de laatste nacht van onze' Big Trip door West U.S.A. 'doorgebracht in een Amerikaans hotel, in een wederom heerlijk ' California Kingbed. Na het gebruikelijke Continental Breakfast hebben we onze auto, onze ' Fat Baby ' voor de laatste keergepakt met onze reisspullen. De koelbox die ons een maand van dienst geweest is hebben we ter plekke achtergelaten. Na een korte rit van ongeveer 30 kilometer over de zeer drukke Highways rondom Los Angeles hebben we, nadat we nog wat formaliteiten afgehandeld hadden, onze auto ingeleverd bij het verhuurbedrijf Hertz.
Met de shuttle bus van Hertz zijn we weggebracht naar de luchthaven van Los Angeles waar we op terminal 2, weer met zeer strenge beveiligingsmaatregelen geconfronteerd werden.
Na de passage van de Amerikaans douaneautoriteiten hebben we onze laatste Amerikaanse inkopen gedaan. Om13.30 p.m zijn we aan boord gegaan vande Boeing 747-400 combi genaamd ' The City of Johannesburg '. Met het vluchtnummer KL 602 zijn we om precies 14.15 uur pm ( ned. tijd 23.15 pm)vertrokken vanaf Los Angeles lax.In verband met de wind die we mee hadden duurde onze vliegreis deze keer een 9 uur en 45 minuten. Via de Amerikaanse staten California, Nevada, Utah, Colorado, Wyoming, South Dakota, en North Dakota passeeerden we de Canadese grens waarna we via de Hudson Bay,en de zuidpunt van Groenland, de Atlantische Oceaan overstaken, waarna weonder Ijsland door, via Schotland om 8.45 uur a.m ned. tijd op Schiphol zijn geland. Daar werden weopgehaald door Linda en Antoine, Sandra, Lisanne, Ralf en Channa, die voor ons tot onze grote verrassing een heerlijke lunch geregeld hadden. Nadat we gezellig met ons allenwat bijgekletst hadden konden we onze Jetlag gaan verwerken.
Een zeer geslaagde, enerverende, prachtige en indrukwekkende vakantiereis ligt nu achter ons.
Ons resteert het ordenen van de zeer vele foto's en de filmpjes die we inde maand mei gemaakt hebben.
' Aljomaco goes U.S.A. ' zal ons nog lang heugen. !!!!
Hallo allemaal!
Dus jullie zijn weer op Nederlandse bodem!
Ik heb net even alle foto's bekeken, wat gaaf zeg!
En wat veel herinneringen aan een jaar geleden...
Dit jaar zullen wij het moeten doen in een caravan in Spanje... Kan ook leuk zijn hoop ik!!
Nou Corrie (en de rest) ik heb genoten van jullie verhalen en foto's!
Tot volgende week!
Groetjes Debbie
het moet zijn: 'met' en caravan in Spanje! ;-)
Hallo luitjes,
Weer veilig thuis, met een enorme leuke ervaring rijker!!!
Ik heb ontzettend genoten van jullie reisverslag en foto's echt heel mooi gedaan.
Tot gauw groetjes M.Jose en Ad
Beste Aljomaco volgers, Zo links en rechts zijn er in onze vakantieverhalen wat zelf gemaakte filmpjes ingevoegd. Er volgt nog meer "stuff "
Op de site zijn er een paar honderd foto's bijgezet.
Voor de geinteresseerden , veel kijkplezier.