16 en 17 mei: Van de herrie naar de stilte
Het is maandag 16 mei, we gaan van Las Vegas, (de herrie ), naar Death Valley, (de stilte ). Binnen 10 minutenwaren we Las Vegas uit. Onderweg zien we de Yoshua Trees, heel specifieke bomen. Via Pahrump, waar we wat inkopen doen rijden we verder en ook hier weer verandert het landschap zeer behoorlijk. Het gaat over naar een woest, doods uitziend landschap met echter prachtige kleuren rotsen en zand: rood, grijs, rose, blauwgrijs en zwart. Een prachtig gezicht. Nadat we de ingang van het nationale park Death Valley zijn gepasseerd komen we uit bij een mooi zoutmeer, Badwater Basin genaamd, dat op het laagste punt van het westelijk halfrond ligt, op 85,5 meter beneden zeeniveau. Het lijkt wel een sneeuwlandschap. De zon schijnt gelukkig niet, want dan was het waarschijnlijk te heet geweest. Andere uitkijkpunten als Zabriskie Point, Devils Golf Course (met grote zoutbrokken, het lijkt wel een maanlandschap) en Artist Palette ( met inderdaad een pallet aan verschillende kleuren rotsen) leveren ook geweldige uitzichten op.
In Furnace Creek verblijven we in de Furnace Creek Ranch. Dit complex bevat accomodaties voor de reizigers met de gewone auto maar ook een camping voor campers en tenten. We zien palmbomen, een museum met oude trams en allerlei oude voertuigen tot eind 1800 toe. Opeens komen er 3 coyotes vanuit de woestijn aangelopen die echter snel weer verdwijnen. Er staan 5 jongeren klaar om hun reis op de fiets door alle 49 staten op het vasteland van Amerika te vervolgen. Ze zijn bezig met de laatste 3 weken en zijn dan een jaar onderweg geweest. Wat een prestatie! 's Avonds in het steakhouse een goeie maaltijd genuttigd.
Dinsdag 17 mei , het is ongeveer 19 graden en redelijk zonnig .Vandaag gaan we naar Bakersfield, de bakermat van de Honky-Tonky Country muziek en waar Buck Owens beroemd is geworden. We rijden aan om ca 9.15 uur. Opeens zien we zandduinen midden tussen de rotsen, net voor Stovepipe Wells, een ander Resort in de Death Valley. Heel apart om te zien.
Om Death Valley te verlaten moeten we een lange bergpas over. Verderop nemen we een andere route dan de TomTom aangeeft. Het was een schitterende route door Kern County.Het duurt enkele uren,voordat we weer in bewoond gebied aankomen.. We hebben toen bijgetankt en gegeten met een prachtig uitzicht op Lake Isabella.. De route daarna was onverwachts mooi. Klimmend en dalend langs het snelstromende en woeste riviertje "The Kern".
Opeens rijden we het gebergte uit en zien weboomgaarden met fruitbomen staan. Hier is het fruitteeltgebied van Californie. We zitten dicht bij Bakersfield. Vorig jaar een etappeplaats in de Ronde van Californie, die hier intussen ook weer gestart is. We komen ca 16.15 aan bij het hotel. We gaan vanavond naar het Buck Owens Crystal Palace, waar we gaan eten, met een live country band uit Bakersfield als muzikaal intermezzo. Morgen reizen we verder noordwaarts opweg naar nieuwe nationale parken zoals Sequoia National Park en Kings National Park.
Jongens,wat ziet het er toch allemaal mooi uit...Ben stiekem heel jaloers!
Wat een prachtige foto's en verhalen.
Maar........Marianne ben jij afgevallen ? Ik hoef me toch niet druk te maken hoop ik !!!
Groetjes aan allemaal van Martien en mij.
Heej Lies,
Ik weet niet welke fotoos je gezien hebt maar volgens mij is er geen gram af, eerder een grammetje erbij!
Dus maak je maar niet druk om me!!!
Hallo vakantiegangers,
Wij lezen iedere dag jullie avonturen. Wat hebben jullie al veel gezien! Jullie zullen wel moe zijn als jullie terug zijn, maar wij willen jullie officieel uitnodigen voor de 40+ party. Het thema is spritz party. Wij wensen jullie nog heel veel plezier en geniet er nog van!!!
Peter, Maria, Jenny, Yonis en Amani
Ow ja, het is 4 juni. Zijn jullie dan al terug?