12 en 13 mei: Bryce Canyon en Zion National Park.
Het is donderdag 12 mei, de dag dat we de Bryce Canyon gaan bezoeken. Dit park mag nog bezocht worden met de eigen auto, er hoeft geen gebruik te worden gemaakt van de gratis shuttlebussen. We zijn eerst naar het eind van de uitzichtpunten op de canyon gereden. Dit was Rainbowpoint, op een hoogte van 2778 meter! Het weer was volledig helder en de zon scheen volop, dat hebben we tenminste 's avonds wel gemerkt. Hier hadden we een geweldig uitzicht op de specifieke rotsen en zelfs konden we de staat New Mexico zien liggen.
Vervolgens zijn we vanaf dit hoogste punt naar beneden gereden en hebben elk uitzichtpunt, in totaal 14, bezocht. Bij ieder uitzichtpunt was er een geheel ander beeld van de 'hoodoos', de grillige rotspunten in het landschap. Achtereenvolgens bezochten we Rainbow Point, Aqua Point, Natural Bridge, Bryce Vieuw, en Sunset Point.Halfweg hebben we een leuke picknick gehad en zijn we doorgereden naar de ingang van het park, het Visitor Centre op 2406 meter. Daar hebben we naar de film over de Bryce Canyon gekeken, 'The shadows of time'. Daarna hebben we nog een behoorlijke trail (wandeling) gelopen, diep de Bryce Canyon in. Het was de zogenaamde Navajo-trail, van de in Bryce bekende punten Sunrise Point naar Sunset Point. Het was al met al een pittige wandeling, in totaal 2,5 uur, met flink wat hoogtemeters. Maar we hebben het overleefd!
We hebben de dag afgesloten met een lekker etentje bij het restaurant, behorende bij het hotel.
Op vrijdag 13 mei zijn we opgestaan met een blauwe lucht. We hebben de koelbox volgeladen met ijsblokken zoals die door elk hotel in Amerika gratis beschikbaar worden gesteld. Het beloofde namelijk een warme dag te worden en dan is drinken onontbeerlijk. We rijden naar Zion National Park, waar we de Zion Canyon Scenic Drive gaan doen. Deze route door de bergen die de loop van de rivier 'The Virgin River'volgt, is alleen maar te bezoeken met de gratis shuttlebussen. Ook hier hebben we diverse uitzichtpunten bezocht en twee trails gelopen, namelijk de Lower Emerald Pools trail naar een waterval en vervolgens de Weeping Rock Trail. Het bijzondere hier was de overhangende rotspartij en de plantenrijkdom.
Aan het einde van de Canyon Drive kwamen we bij de Temple of Sinawava, het hoogste punt op 1347 meter. We hebben onze drinkbussen gevuld, zijn teruggegaan naar het beginpunt en vervolgens doorgereden met onze eigen auto naar Springdale, nog steeds in de staat Utah, naar het Zion Park Motel. Dit ligt schitterend in een vallei tussen de rode rotsen.
Morgen gaan we naar Las Vegas in Nevada, waar we proberen onze reis terug te verdienen.
Hallo vakantiegangers
GEWELDIG EN OM JALOERS OP TE WORDEN OP DEZE REIS VERHALEN FOTO'S EN NOEM MAAR OP.
EN HEBBEN JULLIE JE REIS AL TERUG GEWONNEN OF MOETEN JULLIE NOG GAAN GOKKEN. VEEL GELUK DAN!!!!!!!!!!!
IK WENS JULLIE NOG HEEL VEEL PLEZIER EN EEN GOEDE REIS VERDER IN DE U.S.A
groeten van ankie en de rest van de fam. tholen
Jullie kijken nooit meer hetzelfde naar een western
of indianenfilm ,heb ik het idee.
Hallo majocoal.
Is ook een mooie ,mischien voor de volgende trip.
Vroeg uit bed en lange dagen,maar dan zie je ook iets!!!
Er zitten wel wat foto's bij dat ik denk,wauw wat gaaf zeg, vooral die met dat blauwe water in u vorm, prachtig. Héél veel plezier en geniet ervan.
Henk, Tom,Fleur,Pleun en Hannie.
De groetjes vanuit een fris en regenachtig Diessen.
Volgens mij hebben jullie het uitstekend naar jullie zin.
Ik hoop dat het met het gokken gelukt is. De reis verslagen zijn leuk om te lezen
witte gullie zeker dat jullie nie in de rotsiemountens zitte,
skon foto's baasje
Hallo beste vakantiegangers.
Wij vertrekken vanaf ons hotel Langespruit richting Oss,
steken met de veerboot de Maas over richting Appeltern.
Maar jullie zien wel iets meer als wij.
Fijn dat het goed gaat met jullie,nog veel vakantieplezier.
Hoi Majocoal,
Fantastisch jullie reisverslag!!!!
Zijn zelf al weer een week aan het werk, voor je het weet zit je weer in het "Nederland ritme".
Nog veel plezier samen,
Groetjes Ad en Marie-Jose
We zitten nu midden op de strip in Las Vegas, in de hete woestijn in Nevada. Je weet niet wat je hier meemaakt. De complete gekte van geld, gokken, rijkdom en energieverkwisting en nog meer wat je je niet kunt voorstellen als je het niet gezien hebt.. Even voor alle volgers, In de reisverhalen zijn sommige woorden rood opgelicht. Hieronder staan filmpjes zoals wij hier onze vakantie beleven. Onze eigen filmpjes bewaren we tot na de vakantie. Moren gaan we de Death Valley in, een van de heetste plekken op aarde.
America is AMAZING, AWESOME and FANTASTIC. !!!!
GEWELDIG om jullie verhaal te lezen.!!! Marianneke geniet nog maar EVEN, voordat je het weet kom ik je weer 't kloster!!!TEGEN
groetjes Joke