7 en 8 mei: Grand Canyon awesome and amazing!
Zaterdagmorgen in alle rust vertrokken naar de Grand Canyon, naar Tusayan. De rit zal niet meer dan ca 170 km bedragen. De rode rotsen gaan geleidelijk over naar de meer gangbare geelachtige rotsen. We stijgen langzamerhand naar een hoogte van 2000 meter. We rijden door de Oak Creek Canyon waar we bij een zogenaamde 'scenic view' stoppen. Daar maken we weer een prachtig staaltje van Amerikaanse gastvrijheid en interesse mee. Een stuk of 6 stoere motorbikers vraagt of we van hen een foto willen maken, we raken in gesprek en ze raken onder de indruk van onze aanpak van de reis. Een van hen zegt dat wij in een maand meer zien dan hij in 40 jaar nog ooit te zien zal krijgen.
We stoppen daarna in Flagstaff, een bekende plaats aan de Route 66. Daar vind je in het stadje zelf genoeg voorbeelden van. We hebben daar wat gewinkeld. Vervolgens richting Tusayan, net vóór de Grand Canyon, waar we bij het Best Western Hotel om 3 uur 's middags aankomen. We gaan meteen door naar het IMAX theater waar een film over het ontstaan en ontdekking van de Grand Canyon op een doek van 60 vierkante meter wordt gedraaid in 3D. Wat een geweldige film. Je waant jezelf niet als toeschouwer maar als degene die zelf aan de film deelneemt.
Op zondag gaan we naar de Grand Canyon. We nemen de South Rimm, de zuidkant, ofwel de Hermit route. We nemen de shuttle bus die de mogelijkheid geeft op 9 plaatsen te stoppen. Wat een uitzichten! Hoe heeft dit ooit kunnen ontstaan? Na een uur of 4 rondgezworven te hebben weer richting hotel, waarbij onderweg een aantal auto's langs de kant staan. Het blijkt dat een kudde elanden langs de rand van de weg staat. Dat blijkt ook voor de Amerikaanse bevolking een sensatie te zijn. Dus ook wij filmen en maken foto's.
Morgen gaan we richting Monument Valley!Reacties
hoi vakantiegangers!
een week onderweg en al zoveel gezien. Dat wordt een onvergetelijke tijd voor jullie. Leuk om jullie verhalen te lezen en dan nog mooie foto`s erbij. Allemaal keurig voorbereid. Misschien bij jullie volgende reis een snelcursus banden wisselen en mobieltjes instellen!!!! Geniet ervan. Wij volgen jullie.
Hoi vakantiegangers
Sorry, Mariandat ik je niet meteen herkende. Het was een mooie verrassing, zo ver weg en me toch niet vergeten op moederdag. Ook nog bedankt voor de lekkere luie stoelen voor buiten. Ook een voor onze pap alvast voor vaderdag, gekregen van jullie alle samen. Heerlijk!!!!!!!!!!
Dit was het weer.
Groeten van onze pap en mij
Heej moederke,
Het zij je vergeven!!! De drop smaakt heerlijk.
Groetjes van ons.
Er is toch meer te zien dan in Spoordonk! Prachtig wat een uitzicht en wat hebben jullie al veel mooie dingen gedaan en gezien.
En wat een schitterende amerikaanse bak waar jullie in mogen rond-toeren!
Veel plezier nog in de komende weken.
Groetjes, Lien, John, Lotte, Bart en Tim.
Waaauw, wat een gebeurtenissen! Wel leuk dat die man dat had gezegd, maar aan de ene kant snap ik het wel.. jullie hebben alles tot in de puntjes uitgestippeld! Super!! Jullie zingen mee met de melodieeen van Amerika, ik ga zo meezingen met de hits van Marco Borsato!
Adiosss
Albert & Corry / Jos en Marianne
Leuk he, een vakantie in Amerika, wij volgen jullie op de voet, elke keer als wij het reisverslag lezen, komen veel herinneringen naar boven, dit zijn de mooiste vakanties, geniet en beleef het, hopelijk blijft alles ongeveer volgens plan verlopen, heel veel groetjes allemaal en hou alles heel.
Gr. Ad & Babs
Wat een prachtige verhalen!!
Ik zou zo weer willen gaan...
Een jaar geleden deden wij die route, maar dan andersom!!
Geniet ervan!!
Groetjes Debbie
Ook ons pap leest jullie verhalen met veel plezier. Als hij de uitdraai krijgt, moet die eerst gelezen worden en de rest moet wachten. Afgelopen zondag mocht hij voor het eerst weer beneden eten en sinds maandag zijn de activiteiten weer opgestart.
Groetjes!